Ik ben kinder- en jongerencoach. Ik vind de puurheid van kinderen echt geweldig. Door ervaringen of omstandigheden is die puurheid soms wat geremd of naar de achtergrond verdwenen. Dit uit zich dan mogelijk weer in gedrag waar het kind zelf of de omgeving last van heeft.

Ik help die kinderen graag om hun puurheid weer terug te vinden. Door samen te kijken wat er anders kan. Bij henzelf of bij mensen in hun omgeving. Indien nodig voeg ik energie toe waar nodig om alles weer goed te laten stromen zodat het kind weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten.

Mijn aanpak

Na een uitgebreide intake met één of beide ouders en wellicht het kind zelf, ga ik aan de slag met datgene waar het kind zelf (als het oud genoeg is om dat te verwoorden) of waar de ouder(s) het meest behoefte aan hebben.

Mijn aanpak kenmerkt zich door oplossingsgericht te werken. Dit betekent dat ik samen met het kind de focus leg op situaties waarbij het ongewenste gedrag zich niet voordeed. En van daaruit de positieve uitzonderingen benut om bewust te worden van het eigen gedrag en daarmee een verandering in gang te zetten.

Energetische ondersteuning

Indien nodig voeg ik energie toe waar nodig om alles weer goed te laten stromen zodat het kind weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten. Ik kan energetische behandelingen toepassen voor kinderen met onzekerheid, ADHD, ADD, HSP, examenvrees, lichamelijke en geestelijke spanningen, groot verdriet, woedeaanvallen, acceptatieproblemen, verwerkingsproblemen, en nog meer.

Massages

Aanraken en aangeraakt worden is heel belangrijk voor kinderen. Daarmee leren ze zichzelf kennen en gaan ze hun eigen lichaam steeds meer ervaren. Ze worden vertrouwder met zichzelf en alles wat zich aandient. Kinderen die lekker in hun lijf zitten staan vaak zelfbewuster in het leven en gaan steeds meer op hun gevoel vertrouwen. Studies hebben uitgewezen dat wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd, ze intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Lees hier meer over de kindermassage.

Ik vertel graag meer over mijn aanpak in mijn praktijkruimte in Soest of bij jou thuis.