Ik ben Ingrid Wennekes, 51 jaar en mama van drie prachtige tieners. Ik heb mijn praktijkruimte in Soest, provincie Utrecht.

Jaren geleden kwam ik erachter dat er nogal wat barrières zaten in de verbinding tussen mijn ratio en emotie. Ik had mezelf aangeleerd om vooral rationeel over alles na te denken en mijn gevoel en emoties weg te stoppen. Doordat ik geconfronteerd werd met een enorm gevoel van onmacht als mama waarbij ik het gedrag van mijn kind niet begreep en daarmee ook niet kon keren, ben ik op zoek gegaan naar hulp.

Allereerst omdat je je kind graag wilt helpen. Je ziet dat het heel veel last heeft ergens van, maar het lukt je niet om de juiste snaar te raken. Hoe naar is dat? Om verdrietig van te worden. Gelukkig was er toen iemand in mijn omgeving die mij de sleutel kon bieden en mij heeft geholpen de signalen van mijn eigen kind te vertalen. En dat heeft mij, en mijn zoon, zoveel gebracht!

Confronterend genoeg was een belangrijke sleutel mijn eigen gedrag. Vanaf dat moment ben ik ook met mijn eigen ontwikkeling, uitdagingen en tekortkomingen aan de slag gegaan. Een keerpunt in dit proces was toen ik in aanraking kwam met de kennis over wat er op energetisch niveau allemaal gebeurt. Bij jezelf en in verbinding met anderen. En hoeveel last je daar van kunt hebben als je niet goed weet hoe ermee om te gaan.

En nu, jaren later, kan ik zelf aan anderen de benodigde (energetische) ondersteuning bieden. Aan jou als volwassene om lekkerder in je vel te komen en weer te gaan stralen. Of door samen met jouw kind naar oplossingen op zoek te gaan van bepaald ongewenst of ongewild gedrag, waarbij de talenten en kwaliteiten van het kind het uitgangspunt zijn. En door te luisteren naar wat een kind (letterlijk of vanuit zijn of haar onderbewustzijn) te vertellen heeft. Kinderen weten namelijk onbewust heel goed waar ze last van hebben en wat zij zelf (of jij) eraan kunnen doen. Zelfs als kinderen nog niet in staat zijn zich verbaal te uiten.

Ondertussen heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is om tijd en aandacht aan jezelf te besteden. Dat schiet er bij velen nog zo vaak bij in. Ik neem die tijd nu voor mezelf en hierdoor ben ik beter in balans. En dat heeft weer een positieve invloed op (het gedrag van) mijn kinderen. Mijn energie gaat weer volop stromen als ik anderen kan ondersteunen in die aandacht voor zichzelf.