Ik ben Ingrid Wennekes, 47 jaar en mama van drie prachtige kinderen (12, 10 en 10 jaar oud). Ik heb mijn praktijkruimte in Soest, provincie Utrecht.

Ingrid Wennekes
Dit ben ik in de Soesterduinen

Jaren geleden ben ik zelf geconfronteerd met de onmacht die je als ouder kunt ervaren als je het gedrag van je kind niet begrijpt en daarmee ook niet kunt keren. Je wilt je kind graag helpen, ziet dat het heel veel last heeft ergens van, maar het lukt je niet. Hoe naar is dat? Om verdrietig van te worden. Gelukkig was er toen iemand in mijn omgeving die mij de sleutel kon bieden en mij heeft geholpen de signalen van mijn eigen kind te vertalen. En dat heeft mij, en mijn zoon, zoveel gebracht!

En nu, jaren later, mag ik zelf aan andere ouders of verzorgers van kinderen deze hulp aanbieden. Door samen met het kind naar oplossingen op zoek te gaan, waarbij de talenten en kwaliteiten van het kind het uitgangspunt zijn. En door te luisteren naar wat een kind (letterlijk of vanuit zijn of haar onderbewustzijn) te vertellen heeft. Kinderen weten namelijk onbewust heel goed waar ze last van hebben en wat zij zelf (of jij) eraan kunnen doen. Zelfs als kinderen nog niet in staat zijn zich verbaal te uiten.